20 jaar Vuurvogel Jeugdorkest

20 jaar Vuurvogel Jeugdorkest

In maart 2002 is in Zwolle door Albert Dam de kiem gelegd voor Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel. Dit betekent dat het jeugdorkest nu twintig jaar bestaat en dat moet gevierd worden!

Vrij vlot na de spin off tijdens de Stad als Theater in 2002 kon er een tweede en later een derde afdeling aan worden toegevoegd. Dat het orkest hiermee voorziet in een behoefte in de regio mag duidelijk zijn. Het speelplezier gecombineerd met het streven naar hoge kwaliteit zijn altijd speerpunten geweest van de jeugdorkesten waarbij geen enkele vorm van samenwerking wordt geschuwd. Klassiek voor iedereen is het motto!

Tijdens dit jubileumconcert staan we af en toe even stil maar kijken we vooral vooruit. Solistische medewerking wordt verleend door violist Kilian van Rooij, sinds kort inwoner van Zwolle. Daarnaast zal voormalig aanvoerder van de cellogroep van de Vuurvogel Loes van Oosterhout soleren in het Adagio van Respighi. Een première is er dit concert van de hand van oud-lid Daan Jansen en momenteel componist van talloze leaders op de Nederlandse televisie. Bovenal maken we er een Vuurvogelfeestje van zoals de kenners dat van ons gewend zijn!

Aanvang: 16.00 uur

Plaats: De Spiegel

Kaarten bestellen via Zwolse Theaters

Geschreven doorAnita Middel