Dirigent

Dirigent en initiator van Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel is Albert Dam. Aan het Koninklijk Conservatorium studeerde hij bachelor en master Hoorn bij Oldrich Milek en Jasper de Waal. Tevens deed hij in Den Haag orkestervaring op bij o.a. het Residentieorkest. Naast zijn hoornstudie behaalde hij in Zwolle zijn diploma Schoolmuziek, met als eerste musiceervak Piano (pop/jazz) van pianist/arrangeur Rik Elings.
Tegenwoordig is hij verbonden aan het Meander College als docent Muziek en dirigent van de Meander Bigband, schoolkoor Meander Vocaal en het Meander Strijk Ensemble. Daarnaast was hij 19 jaar docent aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en is daar nu nog als gastdocent te vinden. Op het Meander College is Albert tevens verantwoordelijk voor de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium die binnen de school wordt aangeboden.
Als uitvoerend hoornist maakt Albert deel uit van de begeleidingsorkesten Ensemble Conservatoire en Musica Michaelis en speelt hij regelmatig kamermuziek. Op freelancebasis schrijft hij arrangementen en composities voor uiteenlopende bezettingen en projecten. Orkestdirectielessen volgt Albert privé bij Jurjen Hempel.

Mail Albert: albert@vuurvogeljeugdorkest.nl

Albert actie 01

Bevrijdingsfestival Overijssel 2012 - Erwin Nyhoff & Albert in de lucht

iedereen blij - Koningsconcert 2016