Meedoen / Audities

Ja, natuurlijk wil je meedoen!

Wil je meezingen? Kom dan langs op een repetitie van het Konstantijn of neem contact op met Suzan Westerveld, dirigent van het kinderkoor: kinderkoorkonstantijn@gmail.com

Wil je meespelen? Voor alle orkesten geldt dat je altijd twee keer mag meespelen om te proberen of het orkest bij je past. Op zaterdag 8 juli 2023 zijn de audities voor nieuwe leden van het Vuurvogel Jeugdorkest en de Jonge Vuurvogel. Voor Vuurvogel OpStreek geldt geen auditie. Auditie gemist? Geen paniek, stuur een mail naar aanmelden@vuurvogeljeugdorkest.nl en we nemen contact met je op.

AUDITIE PROMO VUURVOGEL

Auditie doen: wat kun je verwachten?
Je bereidt voor de auditie naar eigen keuze een solostuk en/of etude voor die past bij jouw speelniveau. Doe dit in goed overleg met je docent. De audite duurt 15 minuten en je krijgt na afloop gelijk de uitslag. De dirigent wordt tijdens de auditie bijgestaan door een expert op het betreffende instrument.

Aanmelden
Om je aan te melden voor de audities stuur je een e-mail mat je naam, leeftijd, instrument, docent naar aanmelden@vuurvogeljeugdorkest.nl. Geef tevens aan voor welk orkest je wil voorspelen: Vuurvogel Jeugdorkest of de Jonge Vuurvogel.

Globale auditie-eisen strijkers
De Jonge Vuurvogel (8-14 jaar):

Algemeen: minimaal twee jaar speelervaring op je instrument.

  • 3e viool: beheersing 1e positie 1e vingerstand + lage 1e en lage 2e vinger, hoge 3e vinger (toonladders A-groot en F-groot).
  • 2e viool: beheersing 1e positie alle vingerstanden. Streeksoorten detaché, legato en martelé.
  • 1e viool: als 2e viool + positiespel, (beginnend) vibrato. Streeksoorten: Spiccato.
  • cello: (minimaal) beheersing 1e positie 1e vingerstand + grote greep.

Vuurvogel Jeugdorkest (14-24 jaar)

  • 3e viool: (minimaal) beheersing 1e en 3e positie volledig, vibrato, spiccato
  • 2e viool: ruime beheersing positiespel, vibrato, spiccato, virtuositeit in gekozen auditiestuk, orkestpartij
  • 1e viool: volledige beheersing positiespel met alle speelmanieren, virtuositeit in gekozen auditiestuk, orkestpartij
  • altviool: beheersing positiespel met alle speelmanieren, virtuositeit in gekozen auditiestuk
  • cello/contrabas: beheersing positiespel (indien mogelijk duimpositie), speelmanieren, virtuositeit in gekozen auditiestuk, orkestpartij

Voor het Vuurvogel Jeugdorkest geldt voor de strijkers (met uitzondering van de 3e violen) een verplichte orkestpartij. Eind mei worden hier de orkestpartijen voor de auditie gepubliceerd.